koopman-hoofdaf-masechaba

Masechaba geeft kansarme kinderen een beter leven

Bert Koopman, oprichter van Koopman Optiek in Purmerend, houdt zich naast zijn optiekwinkels ook bezig met stichting Masechaba. Nelson Mandela zei het al: 'We can change the world and make it a better place. It is in your hands to make a difference.' Daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken.

Wat is Masechaba?
De naam van dit goede doel betekent 'mother of the people' en zegt al veel over het werk dat de stichting doet. In 2006 hebben ze geld ingezameld voor een klein weeshuisje in de township van Bethlehem in Zuid-Afrika, waar inmiddels 200 aidswezen in de leeftijd van 3 t/m 18 jaar een veilige haven vinden en een plek waar ze kind kunnen zijn. Deze kinderen hebben in hun jonge leven al heel wat meegemaakt. Buiten het feit dat ze hun ouders verloren hebben en zelf besmet zijn met HIV (waar nog steeds een groot stigma aan kleeft) zijn ze vaak ook in aanraking gekomen met seksueel misbruik of geweld. Bij Masechaba krijgen ze begeleiding, rust, medicijnen en onderwijs zodat ze meer kansen hebben om iets van hun leven te maken. En belangrijker nog: er wordt naar hen geluisterd. Door te leren praten over hun emoties haalt Masechaba de jongeren uit hun isolement. Aandacht voor deze 'onzichtbare kinderen' die ze broodnodig hebben en heel erg verdienen!

Wat kunt u doen?
Hoewel het begin er is, is Masechaba altijd bezig met het uitbreiden en onderhouden van het huidige project. Het planten van fruitbomen, meer onderwijzers zodat nog meer kinderen in Masechaba hun 'moeder' kunnen vinden en spullen als medicijnen en speelgoed zijn zeer welkom. Voor al deze dingen hebben we donateurs nodig. Als u iets kunt missen aan geld of middelen, dan hopen we dat u aan Masechaba denkt. U zou er heel veel kinderen ontzettend blij mee maken. Mocht u geld willen doneren, dan kan dit via giro 81 65 02 560.

Reisverslag
We controleren graag met eigen ogen of het geld op de goede plek terecht komt. Daarom reist Bert regelmatig af naar Zuid-Afrika om het 'dagsorg sentrum' te bezoeken. 

 

 

Meer informatie over Masechaba
Masechaba heeft een eigen website. Als u meer wilt weten, surf dan naar www.masechaba.com. Uiteraard kunt u Bert ook altijd aanspreken in de winkel.

 


Top