koopman-optometrie-hoofd

Optometristen bij Koopman Optiek

Uw ogen gaan in de loop der tijd vaak langzaam achteruit, waardoor u veelal te laat merkt dat er iets mis is. Het is daarom verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren door een optometrist. De optometristen van Koopman Optiek in Purmerend nemen uitgebreid de tijd om uw ogen te controleren op eventuele oogafwijkingen.

Blijkt tijdens dit optometrisch onderzoek dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts gericht doorverwezen. Voor het onderzoek door de optometrist heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig. Omdat veel optometristen in optiekzaken werkzaam zijn, heeft u geen last van lange wachtlijsten.

Er zijn optometristen die zich meer gespecialiseerd hebben in bepaalde onderwerpen binnen het vakgebied optometrie. Deze specialisaties zijn binoculair zien (het opsporen en verhelpen van samenwerkingsproblemen tussen de ogen), low vision (het aanmeten van hulpmiddelen voor slechtzienden), refractiechirurgie (het veranderen van de oogsterkte door middel van laseren of implantlenzen) en contactlenzen. Dit heeft als resultaat dat uw ogen sneller de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Wanneer gaat u naar een optometrist?
Voor een bril en/of contactlens aanmeting bent u bij de optometrist op de juiste plaats. Maar ook in het geval van andere oogklachten.

U moet dan bijvoorbeeld denken aan:
- wazig zien
- dubbelzien
- het zien van zwarte vlekken
- het zien van lichtflitsen
- droge/rode/branderige/jeukende ogen

Als er in de familie oogziekten zoals glaucoom (hoge oogdruk) voorkomen, is het ook verstandig uw ogen te laten onderzoeken. De optometrist kan uw ogen volledig screenen en zo nodig doorverwijzen naar de oogarts.

Behandeling
Afhankelijk van de klachten en/of wensen van de cliënt/patiënt kan de optometrist een behandeling starten.

Wilt u een afspraak maken met een van de optometristen van Koopman Optiek? Neemt u dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Maak afspraak

 


Top